RIKKE THOMSEN

TORSDAG • 31. OKTOBER • 20:00

Med 2021 udgivelsen Opland fik Rikke Thomsen startet en hel bevægelse i det sønderjyske. En bevægelse, som sikkert og roligt har sat sig som ringe i vandet, som et melankolsk sønderjysk ekko fra Gedser til Skagen, fra Esbjerg til København.

Med sit episke og lyriske udgangspunkt i landsbyen Blans i Sønderjylland udfoldede Rikke Thomsen på Opland en verden af 80’er nostalgisk realisme, afmagt og savn for os. Altid med respekt for emnet og for sig selv som hovedperson. Alle, som har hørt sangene fra det fremragende første album, er betagede af historierne i ’Vausen,’ ’Ballebrovej nr. 2’ og ’Hunge Hjerte.’

Stemningen er fortættet og dialekten uomtvistelig, og alligevel bliver man som tilskuer draget ind i Rikke Thomsens univers med et smil på læben og en selvfølgelighed, som er påfaldende. Rikkes univers er yderst nærværende og ærligt, og som tilskuer til koncerterne eller lytter af musikken er man ikke i tvivl om oprigtigheden bag ordene.

I efteråret 2023 udkom Rikke Thomsens nye album Makværk, hvor der er skruet gevaldigt op for intensiteten hele vejen rundt. Der bliver simpelthen gået betydeligt hårdere til stålet musikalsk og tekstmæssigt. Nogle gange er det som om, hun har mest lyst til at brænde hele lortet ned.

Makværk blev ugens album på både P4 og P5 og er blevet taget rigtigt godt imod af både radio, presse og publikum. Albummet gik direkte ind som nummer 2 på den fysiske hitliste - lige over Rolling Stones.

I forlængelse af udgivelsen af Makværk starter Rikke Thomsen sin albumtour 2024 ud med at spille 5 eksklusive koncerter i foråret 2024. I efteråret 2024 fortsætter Rikke Thomsen og bandet ud på anden del af den landsdækkende tour, som breder Makværk ud i hele kongeriget.

Nummererede pladser.