Lea Havelund

Søndag den 22. januar kl. 15:00

Release-koncert: VENTEDE VEN

LEA HAVELUND -in duo with Mads Søndergaard

Lea Havelund(sang og cello) og Mads Søndergaard(klaver og harmonika) spiller Leas kompositioner fra debutalbummet: VENTEDE VEN som udgives i januar 2023.
Inspirationen henter Lea fra mange forskellige genrer og lande, og i hendes arrangementer og kompositioner høres således bl.a. elementer af tango, nordisk folkemusik og jazz. Samtidig afslører celloens bløde klang, at grunden er lagt i den klassiske musik. I dette musikalske møde dannes et underfundigt univers, som er svært at definere genremæssigt, men meget spændende at lytte til! 

Cellisten og sangerinden Lea Havelund har skabt et helt nyt poetisk og virtuost univers, hvor stemmen varmt blander sig med celloen. Hendes klassiske master-uddannelse, instinktive musikalitet og gode øre for al slags musik gør hende til en original komponist og arrangør. Og resultatet er en lyd, som ikke før er hørt.
Lea Havelund har medvirket i talrige musikforestillinger blandt andet på Østre Gasværk, Folketeateret, Malmø Stadsteater og Det kongelige Teater.

Hun har bl.a. spillet med den prisvindende violinist Bjarke Falgren, folkemusikgruppen Over Sundet, sangerinden Iris Bergcrantz, bassisten Anders Fjeldsted, vokalgruppen Åkervinda og med Bo Stiefs New Dreams Trio med Poul Halberg og Alex Riel. Adskillige gange har Lea Havelund optrådt som solist med bl.a. Odense Symfoniorkester og hun har mange solokoncerter i de nordiske lande bag sig.

Pianisten, Mads Søndergaard begyndte sit jazz-eventyr på den legendariske jazz-bar Bent J i hans hjemby Århus. I 1998 flyttede han til Holland for at studere klaver på Det kongelige Musikkonservatorium i Haag, hvor han tog eksamen i 2003. Herefter flyttede han til København og begyndte at spille med talløse konstellationer af byens jazzmusikere. Mads er en alsidig musiker som bevæger sig indenfor genrerne ragtime, stride, bebop, singer/songwriter, bossa, pop og alt derimellem. Udover klaver spiller Mads også hammond-orgel og accordion.