DEVOUT

LØRDAG • 26. ARPIL • 20:00

Den britiske synthduo Depeche Mode har mange fans i Danmark, og de er som regel flinke til at spille hér i landet som set på deres Memento Mori Tour der gæstede Danmark hele to gange – Parken i juni ’23 og Royal Arena i februar ’24. Men som altid er der sange som Depeche Mode ikke længere spiller, enten fordi de hører en fjern fortid til eller fordi Depeche Mode har så meget nyt materiale at spille ved deres koncerter. Her kommer diverse tribute-bands ind som spiller bandets første og største hits i form af Greatest Hits koncerter, eller også fra en bestemt periode så som ”Devotional Tour”, ”Tour Of The Universe” eller ”Black Celebration Tour" – men det kunne også være ”Music For The Masses Tour”, bedre kendt som ”101” som er den event vi har hyret dem til at genopføre for danske ører.

The Devout er bygget på resterne af DM hyldest act’et Speak and Spell, der med tilføjelsen af sanger Barclay Quarton – som vokalt giver Dave Gahan kamp til stregen – tog sig et nyt og måske i virkeligheden bedre hyldestnavn? Faktum er at The Devout er ét af de mest turnerende af alle Depeche Mode tribute acts, og med mere end 45 koncerter alene i U.K. her i 2024, er det ikke bare noget vi skriver: The Devout ER det måske bedste af alle Depeche Mode hyldestbands derude lige nu, trods stor konkurrence fra bl.a. tyske Forced To Mode.

Med sig på scenen har Barclay Quarton også Reza Udhin (ex-Killing Joke og Inertia) på guitar, keyboards, elektronisk percussion & kor + sang & kor (spot on 1:1 Martin Gore vokal), samt Glen Wisbey (ex-Blue October UK, Counterfeit og Modovar) ligeledes på keyboards & elektronisk percussion samt Keith Trigwell (ex-Speak and Spell, Form) på keyboards & kor! Så vi taler hér om et hyldest act der reelt bunder i andre store bands, herunder Killing Joke, som med producer esset Youth i spidsen, var et kæmpe indieband i 80’erne indtil de skiftede til en mere hardtrancet lyd i midt 90’erne. Det betyder også at The Devout’s lyd stort set rammer Depeche Mode 100% på alle parametre.

Her i Danmark har vi fået mulighed for at få The Devout til at genopføre ”Music For The Masses” turnéen fra 1988, som i folkemunde i dag bare hedder ”101” efter det livealbum og den tourfilm som Depeche Mode udsendte efterfølgende i 1989. Det betyder et genhør med masser af sange som DM ikke længere spiller i deres originale versioner, eller slet ikke (også selvom DM på seneste turné spillede flere ældre sange end længe). Glæd dig til et genhør med bl.a. ”Blasphemous Rumours”, ”Somebody”, ”People Are People”, ”A Question Of Lust”, “Shake The Disease”, “Master And Servant”, “Strangelove”, “A Question Of Time” og mange flere fra æraen 1981-1987…måske kommer der også lidt overraskelser under ekstranumrene, hvem ved?

Stående koncert