CARL EMIL PETERSEN (SOLO)

TORSDAG • 17. oktober • 20:00

Carl Emil Petersen indtager landets teatre og koncertsale på sin kommende soloturné i 2024.

Storbypoeten Carl Emil Petersen har tidligere høstet roser for sine akustiske solokoncerter, og i efteråret 2024 drager han endelig ud i landet igen på en turné, som tager ham forbi nogle af landets smukkeste scener, herunder for første gang DR Koncerthuset.

Carl Emil Petersen har siden tiden i Ulige Numre skrevet sig ind i både Højskolesangbogen og danskernes hjerter med sange, som har cementeret ham som en af sin generations største sangskrivere herhjemme. På sin soloturné tager han sit seneste album ‘Skillelinjen’ med i bagagen. Et album, som Jyllands-Postens anmelder gav fem stjerner sammen med ordene “alt er båret af stærke melodier, intet er i nærheden af at være middelmådigt, her er intet fyld, på intet tidspunkt forsøger Carl Emil Petersen at spise sine følgere af med tomme kalorier. Tværtimod.”

På sin kommende efterårsturné kommer publikum helt tæt på, når Carl Emil Petersen dykker ned i sit bemærkelsesværdige sangkatalog fra sine ti år på den danske musikscene. Et katalog, der rummer nyklassikere som ‘København,’ ’Frit Land’ og ‘Amager Forbrænding.’ Rundt omkring i landets små forsamlingshuse og smukke teatersale vil Carl Emil Petersen folde sine tekster og deres fortællinger ud i mere intime rammer. Selv fortæller han om den kommende turné:

“Jeg holder virkelig meget af at spille mine soloshows. Hver aften er en ny oplevelse. Nogle aftener er det knappenålen, der falder i guldsalen, og næste aften kan der være en løssluppen energi fra publikum, som jeg responderer på. Det hele handler om at være til stede og skabe noget magi i rummet.”

Solokoncerterne står i kontrast til de storladne rockkoncerter, som Carl Emil Petersen spillede i forbindelse med albummets udgivelse i år. I efteråret 2024 vil sangene vise sig fra deres mest rå og ærlige side, når Carl Emil Petersen fremfører sangene i den form, de tog, da de blev skrevet derhjemme - med ham selv på guitar, på klaver, og med tekster, som kun han kan skrive.

Turnéstart i Viften!

Siddende nummereret koncert.