A CIRCLE OF FRIENDS

LØRDAG • 9. NOVEMBER • 20:00

Det startede ved musikskolens forårskoncert i 1972. På scenen stod et hold af drenge på 11-12 år med hver deres spanske guitar. Der står ikke klart, hvem alle drengene var, men en af dem var Alex Nyborg Madsen. Og der; midt i hans meget overkommelige solo i sangen Tom Dooley, stod det lysende klart for ham, at det med at stå på en scene føltes 100% rigtigt.

I de mange år, der er gået siden, har Alex stået på de fleste scener i landet med forskellige bands, der har været vidne om en musikalsk nysgerrighed, der har strittet i mange retninger. Han har stået i front for Witch Cross, der spillede heavy metal, Harlot, der spillede højt-hårs-rock, Savage Affair, der dyrkede den iørefaldende rock, Led Zeppelin Jam, der forklarer sig selv og Sing Sing Sing, der opererer mellem 70’ernes californiske rocklyd og den nyere americana.

Nu bliver ringen sluttet med det nye band A Circle Of Friends. Kald det americana, roots, alt-folk eller alt-country. Universet er overvejende akustisk, håndspillet og med de gode sange i højsædet. Kærligheden til folk og country har altid været der. Måske vækket af de Lee Hazlewood plader, Alex’ svoger havde med hjem fra ophold på de amerikanske baser i Grønland og de første guitarakkorder, der blev brugt til at spille Donovan eller Whiskey In The Jar.

Nu er det tid til at kaste sig helhjertet ind i den gamle kærlighed. I tråd med folkemusikkens oprindelige rolle, hvor sangene rejste fra by til by med gode historier; eller bare gode sange, man hurtigt kunne lære at synge med på, danse og drikke til, vil det nye band blive en slags levende radioudsendelse. Bandet spiller sangene selv og fortæller historierne til. Alex Nyborg Madsen har samlet et band af yngre musikere, der alle nærer en dyb og ægte kærlighed til alt, falder under kategorierne country og folk, og det er de akustiske strengeinstrumenter, der dikterer lyden.

Nummererede pladser.