Ø

SØNDAG • 22. SEPTEMBER • 15:00

Ø er en dansk trio bestående af: en jazz vibrafonist med en bagrund som filmkomponist, en klassisk uddannet fløjtespiller med stærke bånd til slovakisk folkemusiktradition og en funk keyboardspiller, som er gået sammen og har dannet bandet Ø.

En dyb forbindelse til naturen og en trang til at fortælle historier løber igennem hver en frase af deres første album Lav Sol.
Et fortryllende miks af folkemusik og nordisk jazz. Her kan du opleve en smuk, rolig og til tider mystisk verden, hvor lyde og instrumenter, du højst sandsynligt aldrig har hørt før, smelter sammen i et mytisk lydunivers. Tag for eksempel vibrafonen spillet med elektronik eller den slovakiske hyrdefløjte; fujaraen. Den er på Unesco's verdensarvsliste og lyder som grønne bjerge og hastige skyer og vil lægge et varmt tæppe af velvære og magi over dem, der er så heldige at høre den.

Lav Sol blev ugens album på Danmarks Radio's P8 Jazz. Den er også blevet spillet i P2, hvilket vidner om at musikken bryder genrer og kan værdsættes af et bredt publikum.

Anmeldelser af Lav Sol:
en undersøgelse, et blik, en vågnen." (Lærke Kløvedal i ‘Stines Søndag, P2)

En genistreg af et album – musikken er fuld af håb og lys.” (Ugens album P8 jazz, Nils Christian Cederberg)

Jeg har aldrig hørt en instrument kombination som den trioen indeholder... smukke let melankolske stemningsfyldte melodier der omfavner lytteren.” (Niels Overgård, Jazz Nyt)

Der er noget natur over det, noget magisk over det, en frisk brise - Det er virkelig et smukt album.” (Karen Mukupa)

Ø er:
Pernille Ebert: fujara, dvojacka, renæssancefløjte og vokal.
Martin Fabricius: vibrafon med elektronik, marimba og percussion
Magnus Mikkelsen: Fender Rhodes og synthesizer